preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 322822
Ovaj mjesec: 6970
Stručni i znanstveni skupovi

Jesenska škola Hrvatskog pedagoško-književnog zbora

Sudjelovanje na  stručno-znanstvenom skupu kao predavač  s temom “Škola koja pruža nadu” (Jesenska škola Hrvatskog pedagoško-književnog zbora) pod nazivom: Tragovi koje ostavljamo kao dionici hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava. Skup je održan u organizaciji  Hrvatskog pedagoško-književnog zbora od 13. do 15. prosinca 2021. u Opatiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 1. 2022. 10:53

Sudjelovanje na konferenciji TURIZAM ZA SVE

Ravnateljica Đana Baftiri i stručna suradnica Maja Postoglu su sudjelovale na konferenciji o pristupačnom turizmu-TURIZAM ZA SVE. Konferenciju  je organiziralo Ministarstvo turizma i sporta, 3. prosinca 2021. godine, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Na konferenciji se govorilo o izazovima s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju, primjerima dobre prakse,  mogućnostima poboljšanja turističke ponude te zapošljavanja osoba s invaliditetom. Sudionice konferencije iz naše škole su predstavile projekt i priručnik " Briga o gostu s invaliditetom ". Istaknuto je kako je priručnik velika pomoć za djelatnike u turizmu i ugostiteljstvu pri pravilnom pristupu gostu s invaliditetom.

https://www.youtube.com/watch?v=8ToNYWnfkEc

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 1. 2022. 10:52

Komora edukacijskih rehabilitatora

Ravnateljica Đana Baftiri sudjelovala je kao predavač na stručnom skupu u organizaciji Komore edukacijskih rehabilitatora s temom: Prezentacija priručnika i  projekta "Briga o gostu s invaliditetom“. Skup je održan virtualnim putem 29. rujna 2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 1. 2022. 10:46

„Izazovi u zapošljavanju pripadnika ranjivih skupina“

Ravnateljica Đana Baftiri sudjelovala je  kao predavač na stručnom skupu „Izazovi u zapošljavanju pripadnika ranjivih skupina“  s temom: „Prilagodljivost sustava srednjoškolskog strukovnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju kao preduvjet uspješnog uključivanja na tržište rada“. Skup je održan virtualnim putem 21. i 22. rujna 2021. godine u organizaciji Centra za socijalnu inkluziju Šibenik.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 1. 2022. 10:45

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE

Ravnateljica škole mr.sc. Đana Baftiri je bila predavač na Županijskom stručnom vijeću učitelja i nastavnika edukacijskih rehabilitatora županije Grad Zagreb 1.6.2021. s temom “Projekti i njihov doprinos u radu s učenicima srednje škole”.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 6. 2021. 13:04

DRŽAVNI SKUP

Ravnateljica škole mr.sc. Đana Baftiri i Maja Postoglu, prof.soc.pedagog sudjelovale su na Državnom skupu „Preventivna strategija kao snaga škole, I. Modul“ 12. svibnja 2021. gdje su održale dva izlaganja „Osnaživanje učenika s teškoćama u razvoju primjenom afirmativnog pristupa u radu“ (Đana Baftiri) i „Projekt ‘’I will survive!’’ u službi prevencije stradavanja“ (Maja Postoglu).

  

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 6. 2021. 12:51

PREDAVANJE

Ravnateljica škole mr.sc. Đana Baftiri održala je predavanje „Izazovi srednjoškolskog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju“ za članove Udruge edukacijskih rehabilitatora grada Zagreba i Zagrebačke županije 1.4.2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 19. 4. 2021. 14:48

SUDJELOVANJE

Ravnateljica Đana Baftiri je sudjelovala na konferenciji “Odgojno-obrazovna, socijalna i zdravstvena infrastruktura za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom” 6.-8.4.2021. u Primoštenu s prikazom dva usmena izlaganja: "Učenici s teškoćama srednje škole u trokutu a,b,c modela odgojno-obrazovnog rada" i "Izazovi inkluzije učenika s teškoćama u umjetničkim školama".

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 12. 4. 2021. 15:36

SUDJELOVANJE

Ravnateljica Đana Baftiri je sudjelovala na webinaru „Učenici s teškoćama u razvoju i eTwinning“ 25.3.2021. s prikazom rada ustanove u provedbi eTwinning projekata.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 12. 4. 2021. 15:32

PREDAVANJE NA SKUPU NASTAVNIKA UMJETNIČKIH ŠKOLA

Ravnateljica škole mr.sc.Đana Baftiri održala je predavanje na Međužupanijskom stručnom vijeću nastavnika umjetničkih škola "Rad s neurorazličitom djecom i komunikacija s roditeljima". Skup je održan 6.ožujka 2021. virtualnim putem. Predavanje je nosilo naziv: „Preduvjeti partnerstva roditelja i nastavnika u radu s učenicima s nevidljivim teškoćama“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 3. 2021. 10:27

MŽSV U ORGANIZACIJI NAŠE ŠKOLE

25. veljače 2021. održan je stručni skup MŽSV-a za nastavnike u odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama za strukovne kvalifikacije u svim obrazovnim sektorima za za I., II., III., V., VI., VII., XX. županije i Grad Zagreb čiji je nositelj Srednja škola – CZOO, Zagreb. Skup je zbog epidemiološke situacije održan na daljinu putem aplikacije Zoom. Zbog iznimnog interesa, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih omogućila je povećanje uobičajenog broja sudionika  te je ukupno stručnom skupu je prisustvovalo 225 nastavnika i stručnih suradnika srednjih strukovnih škola iz navedenih županija. Teme i predavači na skupu su bili:

1. Učenici s ADHD-om i obrazovni sustav – g.Marko Ferek, Udruga Buđenje

2. Play Attention – g.Marko Ferek, Udruga Buđenje

3. Iskustva u primjeni Play Attention-a – mr.sc. Đana Baftiri, prof.def., ravnateljica Srednje škole – CZOO, Zagreb

4.  Vođenje pedagoške dokumentacije na stručnoj praksi i donošenje smjernica i preporuka za unapređivanje mapa stručne prakse – Marija Tomašević, ing.mentor

5. Vođenje pedagoške dokumentacije na praktičnoj nastavi i donošenje smjernica i preporuka za unapređivanje mapa praktične nastave – Marija Bošnjak, dipl.ing.

Voditeljica MŽSV-a: Petra Međimorec Grgurić, prof.savjetnik

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 3. 3. 2021. 14:48

PREDAVANJE

Petra Međimorec Grgurić, prof. savjetnik održala je on line predavanje 23.veljače 2021. na ŽSV-u nastavnika matematike trogodišnjih strukovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije putem MS Teams aplikacije. Tema izlaganja je bila „Suradnja s roditeljima učenika s teškoćama“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 3. 3. 2021. 14:46

STRUČNI SKUP

Petra Međimorec Grgurić, prof. savjetnik održala je 40 - satnu on line edukaciju (18.-22.1.2021.) za nastavnike srednjih strukovnih škola RH. Tema stručnog skupa bila je "Odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama" putem platforme Zoom. Stručni skup je dio Koncepta novog modela stručnog usavršavanja koji je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih razvila u okviru ESF-ova projekta "Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 3. 3. 2021. 14:43

MŽSV U ORGANIZACIJI NAŠE ŠKOLE

21. studenog 2020. održan je stručni skup MŽSV-a za nastavnike u odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama za strukovne kvalifikacije u svim obrazovnim sektorima za za I., II., III., V., VI., VII., XX. županije i Grad Zagreb čiji je nositelj Srednja škola – CZOO, Zagreb.  Skup je zbog epidemiološke situacije održan na daljinu putem aplikacije Zoom. Stručnom skupu je prisustvovalo ukupno 69 nastavnika i stručnih suradnika srednjih strukovnih škola iz navedenih županija. Teme i predavačice na skupu su bile:

1. Podrška pri zapošljavanju osoba s invaliditetom - Dina Glavan, savjetnica za zapošljavanje pri HZZ-u, Zagreb

2. Prikaz rada Službe praćenja procesa socijalizacije i pružanja podrške pri zapošljavanju osposobljenih učenika pri Srednjoj školi – CZOO, Zagreb - Tamara Berić Blažić, prof. def. mentor

3. Predstavljanje projekta „Briga o gostu s posebnim potrebama“ - Maja Postoglu, prof. soc. ped. mentor

4. Zašto (i kako) zapošljavati osobe sa invaliditetom –  prof.dr.sc.Lelia Kiš-Glavaš, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagreb

Voditeljica MŽSV-a: Petra Međimorec Grgurić, prof. savjetnik

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 3. 3. 2021. 14:26

ŽSV KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Ravnateljica škole mr.sc. Đana Baftiri i stručna suradnica Maja Postoglu, prof. mentor su sudjelovale na ŽSV Karlovačke županije za učitelje, nastavnike i stručne suradnike edukacijske rehabilitatore s on line predavanjem „Predstavljanje projekta Briga o gostu s posebnim potrebama“ dana 12.siječnja 2021.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 1. 2021. 12:50

STRUČNI SKUP

Ravnateljica škole mr.sc. Đana Baftiri bila je predavač na međunarodnom stručnom skupu „Metode i pristupi unutar formalnog obrazovanja kod djece s poremećajima učenja i razvoja“ , 21. i 28.11.2020. Održala je on line predavanje „Izazovi srednjoškolskog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju“ (ZOOM platforma).

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 1. 2021. 12:46

Predstavljanje Projekta i Priručnika za javnost u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića

11- rujna 2020. održano je predstavljanje projekta Briga o gostu s posebnim potrebama i priručnika Briga o gostu s invaliditetom, za javnost u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića. Na predstavljanju su govorile autorice priručnika Maja Postoglu i Đana Baftiri, kao i stručna učiteljica Katarina Osipov te osobe s invaliditetom koje su sudjelovali u izradi videa, otvorenih obrazovnih sadržaja.

Domaćin ovog događaja bila je Turistička zajednica grada Zaprešića i direktor iste Toni Ganjto.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Postoglu  datum: 19. 11. 2020. 12:58

TISKAN PRIRUČNIK I IZRAĐENI OTVORENI OBRAZOVNI SADRŽAJI ''BRIGA O GOSTU S INVALIDITETOM''

Projektni tim naše škole u suradnji s partnerskim ustanovama proveli su projekt Briga o gostu s posebnim potrebama o kojem detaljnije možete pročitati ovdje.

U sklopu navedenog projekta tiskan je Priručnik, a dvije autorice Priručnika i otvorenih obrazovnih resursa su i djelatnice naše škole: Đana Baftiri i Maja Postoglu. 

U izradi otvrenih obrazovnih resursa, odnosno video upute sudjelovali su:

Đana Baftiri, Maja Postoglu, Katarina Osipov, Hrvoje Knežević i Petar Beneti, a svi oni zajedno čine vrijedan projektni tim koji je proveo projekt sa iznimnim rezultatima.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Postoglu  datum: 19. 11. 2020. 12:51

ONLINE EDUKACIJA ZA DJELATNIKE U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

Mr.sc. Đana Baftiri, prof. i Maja Postoglu, prof.soc.ped. mentor održale su 29. rujna 2020. online edukaciju za djelatnike u turizmu i ugostiteljstvu te predstavile priručnik Briga o gostu s invaliditetom u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. 

Evaluacija ove edukacije pokazala je da su radnici u turizmu i ugostiteljstvu iznimno zainteresirani za ovu temu te da žele još ovakvih edukacija. Također, pohvalili su stručnost i pripremljenost predavačica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Postoglu  datum: 19. 11. 2020. 12:45

ODRŽANA PREDAVANJA NA MŽSV - PROF. BERIĆ BLAŽIĆ I PROF. POSTOGLU

12. studenog 2020. godine održano je online Međužipanijsko stručno vijeće za nastavnike u odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama za strukovne kvalifikacije u svim obrazovnim sektorima za Zagrebačku, Krapinsko-Zagorsku, Sisačko-Moslavačku, Varaždinsku, Koprivničko-Križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Međimursku županiju i Grad Zagreb. Tom prilikom dvije profesorice, stručne suradnice održale su predavanja:

1. Tamara Berić-Blažić, prof.def. mentor održala je predavanje pod nazivom ''Prikaz rada Službe praćenja procesa socijalizacije i pružanja podrške pri zapošljavanju osposobljenih učenika pri Srednjoj školi – CZOO, Zagreb'' 

2. Maja Postoglu, prof.soc.ped. mentor na edukaciji je predstavila projekt:  „Briga o gostu s posebnim potrebama“.

Evaluacija edukacije pokazala je visoku zainteresiranost nastavnika za ovu temu.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Postoglu  datum: 19. 11. 2020. 12:34

MODERNIZACIJA PROGRAMA STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA

Petra Međimorec Grgurić, prof.savjetnik održala je 10 - satnu edukaciju ( 25. i 26. 11.2019.) za nastavnike srednjih strukovnih škola na temu "Odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama" u termama Jezerčica. Edukacija je organizirana u sklopu projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih "Modernizacija programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“. Projekt se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

      

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 20. 12. 2019. 09:39

TOOL FAIR XIV – #KNOW-HOW, FINSKA

Finska nacionalna agencija za obrazovanje organizirala je u razdoblju 4.- 8. studenog 2019. međunarodni sajam inovativnih metoda i alata neformalnog učenja. Sajam se odvijao na sjeveru Finske, u Rovaniemiu, službenom gradu Djeda Božićnjaka, među sudionicima iz 22 europske države. Profesorica Marija Fridl Grosicki je tim povodom kroz praktične radionice predstavila inovativni alat neformalnog učenja pod nazivom: „Recycled Music Making“.

                                 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 22. 11. 2019. 16:53

INFO DAN MREŽA I INICIJATIVA

Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je 30. rujna 2019. Info dan mreža i inicijativa. Tema događanja bila je „Karijerno obrazovanje učenika u smjeru usvajanja vještina budućnosti“. Dan mreža i inicijativa bio je namijenjen prvenstveno djelatnicima stručnih službi u osnovnim i srednjim školama, ali i ostalim sudionicima iz formalnog i neformalnog sektora. Profesorica Marija Fridl Grosicki moderirala je u sklopu „World Caffea“ raspravu na temu kreativnost i inovativnost. Događaj se odvio u prostorima ZICER-a na Zagrebačkom velesajmu.

https://drive.google.com/drive/folders/11jPQHtTc9qIaV2hhSVt6PCwGfApShNZS

                  

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 22. 11. 2019. 16:44

3. DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA

Ravnateljica škole mr.sc. Đana Baftiri održala je predavanje na 3. Danima strukovnih nastavnika u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Šibeniku.

Predavanje je nosilo naziv „Profesionalni stres i sagorijevanje srednjoškolskih nastavnika u radu s ranjivim skupinama učenika“.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Postoglu  datum: 14. 10. 2019. 14:15

EDUKACIJA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA

Petra Međimorec Grgurić, prof.def.savjetnik održala je 24 - satnu edukaciju ( 23.-25.4. te 2.7.2019.) za nastavnike strukovnih predmeta u sklopu projekta Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih "Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta". Naziv održanog modula je bio "Odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 9. 7. 2019. 22:04

TOOL FAIR CROATIA 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u razdoblju 29.-31. svibnja Nacionalni Tool Fair - nacionalni sajam inovativnih metoda i alata neformalnog učenja. Socijalna pedagoginja Jana Tomić i profesorica Marija Fridl Grosicki su ostalim sudionicima kroz prezentaciju i radionice predstavile inovativni alat naziva "Reciklirano muziciranje - doživljajnopedagoški pristup".

https://www.youtube.com/watch?v=tWbJe5bJLEA&feature=youtu.be

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 10. 6. 2019. 15:53

MŽSV VODITELJA UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

30. studenog 2018.  profesorice Dunja Belošević Buden,  Ksenija Pinterić i Sanja Prah sudjelovale su na Međužupanijskom stručnom vijeću voditelja UZ Grada Zagreba i Karlovačke županije gdje su održale dvije radionice: „Izrada ukrasa od vune“ i „Izrada božićnih kuglica“. Mjesto održavanja  stručnog skupa bio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži -  Karlovac, Banija 24.

 

     

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 1. 12. 2018. 12:41

HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Dana 28. rujna 2018. održan je 15.okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama​ na temu: “Knjižnične usluge za osobe s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama”. Organizator je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a skup se održao u Gradskoj knjižnici Zagreb. Na skupu su izlagali Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici udruga te međunarodni gosti iz Srbije. U drugom dijelu skupa u kojem su prikazani primjeri pozitivne prakse sudjelovala je školska knjižničarka Željka Vidović s prezentacijom "Rad s učenicima s intelektualnim teškoćama".

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2018. 12:26

STRUČNI SKUP

Socijalna pedagoginja škole Maja Postoglu, sudjelovala je na stručnom skupu "Uloga razrednika u provođenju preventinvih programa" 28.08.2018. na kojem je održala dvije radionice u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Mjesto održavanja stručnog skupa bilo je OŠ Matije Gupca u Zagrebu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 19. 9. 2018. 11:31

AKTIVNOST OSPOSOBLJAVANJA, PODUČAVANJA I UČENJA (LTTA) U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA GREAT

Naša škola je kao partner u ERASMUS+ projektu GrEAT bila organizator „Aktivnosti osposobljavanja, podučavanja i učenja za nastavnike srednjih škola (LTTA)“. Edukacija s međunarodnim sudjelovanjem održana je u Zagrebu, u našoj školi od 13.-15.lipnja 2018. godine. Na edukaciji su sudjelovali nastavnici iz partnerskih država (Italija, Španjolska, Francuska) te nastavnici naše i suradnih srednjih škola iz Zagreba.

Tijekom trodnevne edukacije predavanja i radionice su držali nastavnici iz partnerskih država, kao i naši nastavnici. Tako su predavanje o „zelenim“ poslovima i osobama s teškoćama održale Jana Tomić, socijalna pedagoginja i prof. Marija Fridl Grosicki; radionice na teme iz područja recikliranja i održivog razvoja u našoj školi prof. Ksenija Pinterić i prof. Margita Sabolić; našu školu je predstavila pedagoginja Tamara Štimac; zanimanjima za koja se školuju naši učenici predstavila je prof. Petra Međimorec Grgurić, a organizaciju stručne prakse i suradnju s Agronomskim fakultetom predstavila je prof. Dijana Matić. Sva predavanja i radionice održane su na engleskom jeziku.

       

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 16. 6. 2018. 11:38

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE EDUKACIJSKIH REHABILITATORA

Ravnateljica Škole Đana Baftiri  i prof. savjetnica Petra Međimorec Grgurić bile su predavačice na Županijskom stručnom vijeću edukacijskih rehabilitatora grada Zagreba i Zagrebačke županije koje se održalo 23.travnja 2018. u OŠ Nad lipom.

Sudjelovali smo na skupu s dvije prezentacije:

  1. Izazovi školovanja učenika s teškoćama u srednjoj školi 
  2. Školovanje učenika s teškoćama u razvoju u srednjoškolskim programima u srednjoškolskoj ustanovi

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 7. 5. 2018. 23:19

OKRUGLI STOL

Ravnateljica Đana Baftiri i profesorica Petra Međimorec Grgurić vodile su okrugli stol za mentore u sklopu 17. smotre učenika s teškoćama u razvoju. Na okruglom stolu „Izazovi osuvremenjivanja posebnih nastavnih programa i novih kvalifikacija za učenike s teškoćama u razvoju“ bili su prisutni mentori učenika škola sudionica Smotre te predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Smotra je održana u organizaciji  Obrtničke škole Koprivnica i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Koprivnici  13. travnja 2018. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 5. 2018. 11:49

PŠŠK 2018.

30.Proljetna škola školskih knjižničara Republike Hrvatske,  održana je od 18. do 21. travnja, u Baški na otoku Krku, a tema skupa bila je „Tradicija i suvremenost u radu školskog knjižničara“. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Na skupu je školska knjižničara kao primjer dobre prakse prikazala dva projekta koja su provedena u suradnji s Elektrostrojarskom obrtničkom školom. Izlaganje je nazvano „Knjižničnim projektima protiv predrasuda“ čime se istaknula važnost suradnje i druženja učenika s intelektualnim teškoćama i učenika redovnih srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 23. 4. 2018. 16:38

DRŽAVNI SKUP NASTAVNIKA MATEMATIKE

Ravnateljica mr.sc. Đana Baftiri aktivno je sudjelovala na Državnom stručnom skupu nastavnika matematike RH „Izazovi učiteljske profesije u nastavi matematike“. Skup je održan 4.-6.travnja 2018. u Svetom Martinu na Muri. Ravnateljica je sudjelovala s predavanjem: „Partnerstvo roditelja i nastavnika u prevenciji školskog neuspjeha učenika s nevidljivim teškoćama.“

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 10. 4. 2018. 12:41

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Dana 8. i 9.prosinca 2017. ravnateljica Đana Baftiri je sudjelovala na međunarodnoj konferenciji  „ Inkluzija osoba sa invaliditetom-unapređivanje izvještavanja u medijima“ u organizaciji Škole za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović Novi Sad, International academy, SECEPRO, SEEMO i CEI. Konferencija je održana u Novom Sadu. Na konferenciji je sudjelovala ravnateljica Đana Baftiri kao pozvani predavač  s temom „Susretljivost medija i etički kodeksi u izvještavanju o osobama s invaliditetom-iskustva i stavovi“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 14:52

SAVEZA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA

Dana 4. prosinca 2017. u Zagrebu je održan stručni skup s temom „Profesionalna suradnja i podrška djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom“ u organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora. Na skupu su kao pozvani predavači sudjelovale prof. mentor Petra Međimorec Grgurić i ravnateljica Đana Baftiri s temom „Prevencija ranog napuštanja školovanja mladih s teškoćama u razvoju“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 14:51

UDRUGA BUĐENJE

Dana 1. i 2. prosinca 2017. u Zagrebu u organizaciji Udruge Buđenje organizirana je  prva međunarodnu konferenciju o ADHD-u  „Od stigme do uspjeha“ na kojoj su sudjelovali brojni predavači svjetskog ugleda. Na skupu je u svojstvu predavača sudjelovala ravnateljica Đana Baftiri kao pozvani predavač s temom „Partnerstvo roditelja i škole-jesmo li dovoljno učinkoviti u prevenciji ranog napuštanja škole učenika s ADHD-om“

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 14:49

NACIONALNI SEMINAR

Dana 13.10.2017. u Opatiji je održan prvi Nacionalni seminar o globalnom obrazovanju za odgojno-obrazovne djelatnike pod nazivom „Jedi lokalno, misli globalno“ koji je organizirala udruga Žmergo u sklopu EU projekta EAThink2015, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naša škola sudjelovala je kao partner u EU projektu EAThink2015. Naši učenici su sa video-uratkom sudjelovali na međunarodnom natječaju, a na nacionalnoj razini su osvojili drugo mjesto.

Prof. Marija Fridl Grosicki je na prvom Nacionalnom seminaru o globalnom obrazovanju održala predavanje o našoj školi kao primjeru dobre prakse. Sudionike je upoznala sa načinom i specifičnostima rada Škole, kao i o našoj snažnoj usmjerenosti na nastavak rada sukladno temama globalnog obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 26. 10. 2017. 13:34

DRŽAVNI STRUČNI SKUP

Na državnom stručnom skupu iz predmetnog područja Školski preventivni programi pod nazivom ''Preventivne strategije u odgojno-obrazovnim ustanovama'', koji je održan u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Primoštenu od 16.-18. listopada 2017., stručna suradnica Maja Postoglu, prof.soc.ped., održala je dva predavanja pod nazivom ''Protokol o postupanju s učenicima s PUPom, iskustva Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje'' i ''Dokumentacija socijalnog pedagoga u srednjoj školi''. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 24. 10. 2017. 14:03

IZAZOVI ŠKOLOVANJA UČENIKA S POREMEĆAJIMA U PONAŠANJU

Dana 7. srpnja 2017. u Zagrebu  (Tribine grada Zagreba) održan je stručni skup s temom Izazovi školovanja učenika s poremećajima u ponašanju u posebnim razrednim odjelima. Skup je inicirala i vodila viša stručna savjetnica gđa Alma Rovis-Brandić (AZOO) kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na poticanju rasprave o ovoj važnoj temi.

Na skupu je u svojstvu predavača sudjelovala i ravnateljica naše škole Đana Baftiri s temom: „Izazovi školovanja učenika s poremećajima u ponašanju u srednjoj školi“ te iznijela jedinstven primjer dobre prakse sustavne brige i podrške učenicima s teškoćama u razvoju koji se u provode u ovoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 9. 2017. 10:54

ŽSV KNJIŽNIČARA

Knjižničarka Željka Vidović održala je prezentaciju na Županijskom  stručnom  vijeću knjižničara srednjih škola i učeničkih domova I., II. i XXI. županije koje se održalo 21.lipnja 2017. u dvorani Glazbene škole Pavla Markovca, Zagreb. Tema prezentacije: Zajednički projekti knjižnica Srednje škole - Centra za odgoj i obrazovanje i Elektrostrojarske obrtničke škole pod vodstvom knjižničarke Željke Vidović i Dragice Kvesić.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 26. 6. 2017. 13:37

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Ravnateljica Škole mr.sc Đana Baftiri i nastavnica Lejla Osmančević Katkić, prof.reh koautorice su radova prezentiranih na 9. međunarodnoj konferenciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta održanoj 17.-19. svibnja 2017. u Zagrebu.

Sudjelovanje je obuhvaćalo četiri rada:

  • Osmančević Katkić L., Salaj, I., mr.sc. Baftiri Đ.: Diagnosis of ADHD Disorder-Perception of Parents -poster prezentacija 
  • Osmančevič Katkić, L., Lang Morović,M., Kovačić , E.:Parenting Stress and a Sense of Competence in Mothers of Children with Disabilities – usmeno izlaganje
  • Osmančević Katkić ,L., Salaj, I., Kovačić, E.:Run, Forest, Run!-The Assessment of Inclusiveness of a Literary Work-poster prezentacija
  • Kovačić,E., Osmančević Katkić, L, Lang Morović, M.: Case Study: Multimodal Treatment of a Child with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (Adhd)- poster prezentacija.
  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 5. 2017. 12:24

INTERDISCIPLINARNI SKUP

Nastavnica Škole Lejla Osmančević Katkić, prof.reh. koautorica je rada prezentiranog na Interdisciplinarnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem “Suvremena edukacijska i rehabilitacijska praksa u kontekstu znanstveno utemeljenih pristupa”.

Skup je održan u Zadru 27.-29.travnja 2017.godine u organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske.

Osmančević Katkić, L., Kovačić, E., Opačak, T.: Emancipatorno istraživanje-put do glasa osoba s intelektualnim teškoćama -usmeno izlaganje

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 2. 5. 2017. 12:18

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE

Socijalna pedagoginja Maja Postoglu je na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja i Županijskom stručnom vijeću pedagoga posebnih odgojno-obrazovnih ustanova održala predavanje ''Priprema za zapošljavanje učenika s teškoćama u razvoju'', pri čemu je i predstavila ishode Erasmus+ projekta My work is my future, a koji se besplatno mogu koristiti u radu s učenicima s teškoćama u razvoju. Sastanak Vijeća održan je 3. travnja 2017. godine u osnovnoj školi Nad lipom u Zagrebu, a prisutno je bilo 40ak ravnatelja i pedagoga iz Zagreba i okolnih županija.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 4. 2017. 12:00

HRVATSKI LIJEČNIČKI ZBOR

Hrvatsko društvo za školsku i sveučilišnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora  organiziralo  je kongres pod nazivom: „Djeca i mladi – izazov za budućnost“. Kongres je održan u Opatiji 30.3.-2.4.2017.

Na stručni skupu su kao pozvani predavači sudjelovale ravnateljica mr.sc. Đana Baftiri i prof.mentor Petra Međimorec-Grgurić s temom: „Školovanje učenika s teškoćama u razvoju u srednjoškolskim programima u posebnoj ustanovi“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 3. 4. 2017. 11:56

Znanstveno - stručni skup OD BIJELOG DO OBOJENOG

Hrvatska udruga za boje (HUBO) organizirala je znanstveno-stručni skup "Od bijelog do obojanog" povodom Međunarodnog dana boja koji se održao 21.ožujka 2017. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Akademija tehničkih znanosti Hrvatske je bila pokrovitelj ove manifestacije, a na njoj je sudjelovala i naša zadruga „DAR-MAR“. Kroz radionicu „Boje proljeća“ sudionici su izrađivali nakit i uporabne predmete iz recikliranih materijala. Naglasak je bio na odabiru boja inspiriranih proljećem, buđenju prirode i recikliranju, kako bi potaknuli osjetila, doživjeli simboliku boja i rasplesali maštu. Radionicu je vodila profesorica Ksenija Pinterić s učenicima – zadrugarima.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 3. 2017. 14:40

PROFESIONALNI STRES

Temi stresa profesionalnih pomagača u radu s djecom mladima te članovima njihovih obitelji s teškoćama u razvoju ne posvećuje se dovoljno pažnje. Obzirom da se radi o zanemarenoj, ali iznimno važnoj temi, organizirali smo stručni skup pod nazivom: „Profesionalni stres stručnjaka u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju i  njihovim obiteljima  i suradnja u otežanim uvjetima“. Skup je organiziran u suradnji sa Psihijatrijskom bolnicom za djecu i mladež.

Skupu je nazočilo više od 130 stručnjaka iz različitih područja: zdravstva, odgoja i obrazovanja i socijalne skrbi. Na skupu je kao predavač sudjelovala naša ravnateljica mr.sc. Đana Baftiri s temom: Utjecaj pozitivne školske i organizacijske klime i strategije suočavanja s teškim roditeljem - primjer iz prakse.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 3. 2017. 11:52

IZ SOCIJALNOPEDAGOŠKE RIZNICE

http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6059:odran-struni-skup-iz-socijalno

Socijalna pedagoginja Maja Postoglu održala je predavanje na državnom stručnom skupu za socijalne pedagoge i voditelje županijskih stručnih vijeća za preventivne programe ''Iz socijalnopedagoške riznice'' . Predavanje je bilo na temu primjera dobre prakse, pri čemu je predstavila afirmativni pano ''I to smo mi''. Stručni skup se održavao u Varaždinskim Toplicama od 12. do 14. rujna 2016. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 13. 12. 2016. 13:53

MOGUĆNOSTI I PREPREKE UKLJUČIVANJA DJECE I OSOBA S INVALIDITETOM

Ravnateljica Đana Baftiri i Petra Međimurec Grgurić, prof. održale su predavanje "Izazovi srednjoškolskog strukovnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju" na skupu s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom: Mogućnosti i prepreke uključivanja djece i osoba s invaliditetom. Skup je održan u Zagrebu 5. prosinca 2016. u organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 9. 12. 2016. 17:03

MŽSV VODITELJA UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

1. prosinca 2016.  profesorice Dunja Belošević Buden i Ksenija Pinterić sudjelovale su na Međužupanijskom stručnom vijeću voditelja UZ Grada Zagreba i Karlovačke županije gdje su održale dvije radionice: „Recikirani božićni patuljci“ i „Sove od češera“. Mjesto održavanja  stručnog skupa bio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži -  Karlovac, Banija 24.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 2. 12. 2016. 12:32

PRVI HRVATSKI KONGRES O MENTALNOM ZDRAVLJU DJECE I MLADIH S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Prvi hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom „Mentalno zdravlje djece i mladih – imperativ za budućnost“, održan je u organizaciji Hrvatskog društva za mentalno zdravlje djece i adolescenata Hrvatskog liječničkog zbora od 28. do 29. 10. 2016. u Zagrebu, u hotelu Dubrovnik, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Na kongresu je kao pozvani predavač sudjelovala ravnateljica mr.sc.Đana Baftiri, prof. s temom: Izazovi školovanja učenika s nevidljivim teškoćama.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 11. 2016. 12:55

PREDUVJETI USPJEŠNE INKLUZIJE UČENIKA S TEŠKOĆAMA U STRUKOVNE ŠKOLE

Petra Međimorec Grgurić, prof. mentor održala je predavanje na temu Preduvjeti uspješne inkluzije učenika s teškoćama u strukovne škole na stručnom skupu voditelja/ica ŽSV-a I MŽSV-a u obrazovnom podsektoru Ekonomija i Odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama za strukovne kvalifikacije  – svi sektori u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Skup je održan 24. listopada 2016. u Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 11. 2016. 12:41

UČENICI S TEŠKOĆAMA U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU

Tamara Berić Blažić, prof. mentor i Petra Međimorec Grgurić, prof. mentor sudjelovale su kao predavači na stručnom skupu „Učenici s teškoćama u strukovnom obrazovanju“ u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Skup je održan 11. listopada 2016. u Centru za odgoj i obrazovanje u Rijeci. Teme održanih predavanja bile su : Preduvjeti uspješne inkluzije učenika s teškoćama u strukovne škole i Praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje rada učenika s teškoćama u strukovnoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 11. 2016. 12:33

ODRŽIVI RAZVOJ I ODGOJNO-OBRAZOVNI SUSTAV HRVATSKE

Nastavnici Škole sudjelovali su na Znanastveno-stručnom skupu: Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske. Skup se održao u Zadru, 12.-13. svibnja 2016. u organizaciji Odjela za pedagogiju Sveučilišta u Zadru i Dječjeg vrtića Radost, Zadar.

 Sudjelovali smo s poster prezentacijom  pod nazivom: Odgoj za održivi razvoj i poduzetništvo u radu s učenicima s teškoćama srednje škole. Autorice postera: Đana Baftiri, Ksenija Pinterić i Sanja Prah.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 7. 2016. 14:23

IZAZOVI INKLUZIVNOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Nastavnici Škole aktivno su sudjelovali na 11. kongresu Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem koji se održao u Varaždinu 28.-30. travnja 2016.

Na Kongresu smo sudjelovali s tri rada:​​​

  • mr.sc. Đana Baftiri: Oblici podrške mladima s nevidljivim teškoćama tijekom i nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja - plenarno predavanje​
  • mr.sc. Đana Baftiri, Lejla Osmančević Katkić: Usluge, podrška i očekivanja od odgojno-obrazovnog i zdravstvenog sustava-percepcija roditelja djece s ADHD poremećajem - poster prezentacija ​
  • Tamara Berić Blažić, Đana Baftiri, Davor Lukačević, Tea Martinić,  Sanja Prah: Afirmativni pano „I to smo mi“ - poster prezentacija
  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 7. 2016. 13:55

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE ZA VODITELJE ŠKOLSKIH PREVENTIVNIH PROGRAMA

16. lipnja 2016. održano je u Karlovcu Županijsko stručno vijeće za voditelje školskih preventivnih programa za osnovne i srednje škole Karlovačke županije. U skolpu toga su profesorice Sanja Prah, Dunja Belošević-Buden i Ksenija Pinterić održale radionicu izrade stopera za vrata.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 16. 6. 2016. 18:46

MŽSV VODITELJA UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

9. prosinca 2015.  profesorice Dunja Belošević Buden i Ksenija Pinterić sudjelovale su na Međužupanijskom stručnom vijeću voditelja UZ Grada Zagreba i Karlovačke županije gdje su održale dvije radionice: „Recikirani snjegovići“ i „Anđeli od jakobovih kapica“. Mjesto održavanja  stručnog skupa bio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži -  Karlovac, Banija 24.

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 10. 12. 2015. 12:13

MŽSV ZA VODITELJE UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

5. studenog 2014. održano je u Karlovcu Međužupanijsko stručno vijeće za voditelje UZ Grada Zagreba i Karlovače županije na kojem je profesorica Sanja Prah održala radionicu izrade glinenih prstena za salvete.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 5. 11. 2014. 18:39
 


TražilicaSigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju