preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 189387
Ovaj mjesec: 7937
Kultura turizma

KULTURA TURIZMA

U organizaciji Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, sedmu godinu zaredom provodi se projekt “Kultura turizma” kojim se mlade sugrađane nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša, zaštite životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice. Naša škola se ove godine, zajedno s četiri druge srednje škole u Zagrebu, s velikim veseljem uključila u ovaj projekt i to s temom „Trešnjevka za mlade“.  Ideja nam je zajedno s učenicima promišljati, istraživati, planirati te realizirati posjete brojnim značajnijim mjestima na području našeg kvarta, Trešnjevke, a za koja smatramo da su turistički atraktivna mladim ljudima. Tijekom obilazaka, prikupljat ćemo informacije i dojmove te ih dokumentirati fotografijama, tekstom i video snimkama. Istovremeno, sa učenicima ćemo izrađivati različite ukrasne i uporabne predmete s motivom trešnje. Najzanimljivije rezultate ćemo izdvojiti te ujediniti u završnom video-uratku, turističkom vodiću i u obliku drugih promotivnih materijala. U nastavku pogledajte fotografije i informacije o posjećenim mjestima. Neka putovanje započne! smiley

 

Marija Fridl Grosicki, voditeljica projekta

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 2. 2017. 15:38

LETAK O PROJEKTU

Letak će se otvoriti klikom na sliku.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 4. 2017. 23:17

POSJETILI SMO CLUB ROKO

  5. travnja 2017. smo posjetili Club Roko, vidjeli njihovu bogatu ponudu i naplesali se uz DJ-a. Ovim izlaskom počastili smo naše bivše učenike, polaznike likovne radionice. Hvala Club Roko na savršenoj zabavi, dobroj muzici i veseloj atmosferi. :)
Prije Roka posjetili smo novootvereni Žabac Food Outlet na Trešnjevci i opskrbili se grickalicama za izlazak.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 7. 4. 2017. 10:44

CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA

U sklopu projekta Kultura turizma – „Trešnjevka za mlade“ u utorak, 4.4.2017. posjetili smo park Stara Trešnjevka i važnu ustanovu na području ove gradske četvrti koja nudi razne sadržaje: glazbene, plesne, kazališne, filmske, kreativne, galerijske i sociokulturne.

Prošetali smo rascvjetanim parkom, a u Centru za kulturu Trešnjevka pogledali smo odličnu predstavu „Svetica u tami“ u kojoj je prikazan život i djelo Majke Terezije. Brigom o bolesnima i umirućima koji su bili odbačeni od svoje obitelji i cijeloga društva ova svetica je svjedočila svoju vjeru i ljubav prema Bogu i čovjeku. Vraćajući dostojanstvo svakom čovjeku bez obzira na vjeru, nacionalnost i boju kože dala nam je primjer kako se trebamo odnositi jedni prema drugima. Majka Terezija je jedna od najvećih žena u povijesti čovječanstva – pravi uzor ljubavi i poniznosti.

Vraćajući se do škole prošli smo ulicama Trešnjevke gdje se nalazi naselje s kućama u nizu koje je izgrađeno u prvoj polovici 20.stoljeća. Ovaj dio Trešnjevke je prostorno bogato arhitektonsko ostvarenje moderne arhitektire te je dio tog naselja upisan u Registar zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 5. 4. 2017. 12:55

OBILAZAK TREŠNJEVAČKE TRŽNICE

Tržnica je tradicionalno mjesto susreta i okupljanja, mjesto razmjene, a nerijetko je bila i centar gradskog (ili seoskog) života. Trešnjevka se može pohvaliti poznatim "Trešnjevačkim placom" koji smo posjetili 23. ožujka 2017. Obilje domaćih proizvoda, zdrave hrane i odjevnih predmeta naveli su nas na istraživanje i detaljno razgledavanje. Svatko može naći nešto za sebe i pritom popričati s jednom od mnogobrojnih "kumica" koje s osmijehom prodaju svoje proizvode.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 23. 3. 2017. 23:21

ŠRC JARUN

U sklopu projekta Kultura turizma prošetali smo do Jaruna i posjetili Veslački klub Mladost u kojem veslaju naši zlatni olimpijci braća Martin i Valent Sinković. Lijepo su nas dočekali, obišli smo hangar u kojem se odlažu čamci za seniore, doznali smo neke zanimljivosti o tome koji su čamci najkvalitetniji, koliko traju, od kojeg materijala se izrađuju vesla. Popričali smo o veslanju kao sportu, kako se osjećaju na vodi te koliko dnevno treniraju. Nakon zajedničkog fotografiranja podijelili su nam svoje slike s autogramima. Zaželjeli smo im puno uspjeha na daljnjim natjecanjima.

Nakon posjeta prošetali smo Jarunom, otišli do kupališta, vidjeli mnogobrojne labudove koji su doplivali do nas te popili kavu i sok u jednom od mnogobrojnih jarunskih kafića. Dan je bio lijep, sunčan i osjetio se miris proljeća u zraku.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 23. 3. 2017. 20:40

MEĐUNARODNI DAN BOJA I POSJET SC-u

21. ožujka 2017., povodom Međunarodnog dana boja učenička zadruga „DAR-MAR“ održala je u Tehničkom muzeju izložbu i interaktivnu radionicu na temu „Uporabni predmeti i boje proljeća“. Nakon toga smo posjetili Studentski centar, ručali u restoranu „Savska“ i time nastavili naš projekt "Kultura turizma".

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 3. 2017. 17:16

MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA Place2go 2017.

17.-19. ožujka 2017. u sklopu Međunarodnog sajma turizma Place2go 2017 koji se održavao u Areni, predstavili smo projekt „Kultura turizma“ široj javnosti. Naši proizvodi zainteresirali su mnogobrojne posjetitelje za naš projekt i rad škole općenito. Stekli smo nova iskustva i poznanstva, a naši učenici su svojom predanošću i upornošću dokazali što sve mogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 19. 3. 2017. 23:39

NAGRADA ZA NAŠE VRIJEDNE ZADRUGARE I POLAZNIKE PSP-a

Vrijedne ruke školske zadruge "DAR-MAR" i PSP-a koje izrađuju suvenire te brojne ukrasne i uporabne predmete za projekt Kultura turizma - " Trešnjevka za mlade" i štand na Place2go - međunarodni sajam turizma zaslužile su nagradu. Poznata trešnjevačka pizzeria Rubikon dostavila im je pizze. Nakon degustacije, pizzeriju Rubikon smo uvrstili u mjesta na našoj Trešnjevci koja vrijedi posjetiti ili naručiti od njih.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 17. 3. 2017. 22:59

GIN GARDEN

Blizu jedne od najprometnijih zagrebačkih prometnica smjestio se jedan od najmirninijih i najljepših zagrebačkih kafića - 'Gin Garden'. S velikom pozornošću i zanimanjem smo razgledali sve detalje izuzetno kreativno uređenog unutarnjeg i vanjskog dijela ovog kafića, a ukusnu jutarnju kavu smo popili u drvenoj kućici na drvetu. Svakome tko se želi osvježiti i opustiti od gradske vreve, svakako preporučamo posjet Gin Gardenu, bajkovitom mjestu skrivenom pod krošnjama trešnjevačkog oraha.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 14. 3. 2017. 20:04

POSJETILI SMO CAFFE BAR PORTA

U sklopu projekta „Kultura turizma“ nastavili smo obilazak Trešnjevke i posjetili smo kafić „Porta“, koji je nastao na nekadašnjem ulazu u okrug tvornice Jadran, pa je po tome dobio ime. To je ugodan kafić vrlo moderno i neobično uređenog interijera. Kroz ostakljenu terasu raste pravo drveće. U njemu možete popiti odličnu kavu u kojoj smo i mi uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 3. 3. 2017. 20:06

MJUZIKL PEPELJUGA

Broadway je poznato kazalište u New Yorku, a broadwayske predstave su poznate širom svijeta. Nismo bili u New Yorku, ali smo u sklopu projekta Kultura turizma – Trešnjevka za mlade pogledali bajkoviti broadwayski mjuzikl „Pepeljuga“. Uz brojne poznate osobe uživali smo na premijeri mjuzikla koja je bila u Domu sportova u nedjelju, 26.2.2017. Mjuzikl je bio slatka hrana za dušu, a nepca smo prije toga zasladili u slastičarnici „Slatka priča“. No, najslađe od svega je bilo fotografiranje s glavnim glumcem, princom iz Pepeljuge, našim poznatim pjevačem Bojanom Jambrošićem.

Zahvaljujemo gospođi Martini Šahbaz što nam je omogućila dio besplatnih ulaznica i susret s „princom“. Bila je to večer za pamćenje!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 27. 2. 2017. 12:32

POSJET CRKVI SVETA MATI SLOBODE

Trešnjevka je kvart koji obiluje mjestima za mir i molitvu. Danas vam predstavljamo crkvu Sveta Mati Slobode na Jarunu. Ova spomen crkva ulazi u niz hrvatskih zavjetnih marijanskih svetišta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 22. 2. 2017. 00:18

POSJETILI SMO CHOCO CAFFÉ

Istraživanja po Trešnjevci se nastavljaju! 
Naši učenici vrijedno posjećuju gastronomske ponude našeg kvarta, uz naravno istraživanje kulture, povijesti i drugih sadržaja Trešnjevke. Palačinke u Choco caffé su savršene, savjetujemo i vama posjetiti ih!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 22. 2. 2017. 00:15

POSJET SLASTIČARNICI MAGNOLIJA

Učenici I.b razreda posjetili su danas još jedno zanimljivo mjesto u još turistički neotkrivenom zagrebačkom kvartu Trešnjevka, a koje bi zbog ljubaznosti osoblja, toplog ambijenta i neodoljivo finih slastica mogli preporučiti turistima koji žele otkriti čari Zagreba - slastičarnicu Magnolia. Projekt Kultura turizma kroz slatke tajne Trešnjevke se nastavlja...

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 21. 2. 2017. 10:52

POSJET CRKVI SV. JOSIPA I CRKVI SV. MARKA KRIŽEVČANINA

Učenici naše škole u sklopu projekta Kultura turizma posjetili su crkvu sv. Josipa i crkvu sv. Marka Križevčanina na Trešnjevci. 
U crkvi sv. Josipa vidjeli su unutrašnjost crkve i prekrasne vitraje. U crkvi sv. Marka Križevčanina također su obišli unutrašnjost crkve, upoznali se s njezinom povješću i pomolili se. 
Obje crkve nalaze se u blizini škole, tako da je za učenike ovo bila lijepa popodnevna šetnja u kojoj su nešto novo vidjeli i naučili.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 21. 2. 2017. 10:49

ŠETNJA JARUNOM I RUČAK U PIZZERIJI DALMATINO

U sklopu projekta Kultura turizma - "Trešnjevka za mlade", istražujemo i gastronomsku ponudu našeg kvarta. Tako smo dana 16.2. 2017. prošetali do Jaruna, uživali u sunčanom vremenu, promatrali labudove te usput pomalo i ogladnili. Kako je bilo vrijeme ručka, uputili smo se u pizzeriju Dalmatino. Tamo smo u ugodnom druženju i veselom raspoloženju uživali u ćevapima i pizzi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 21. 2. 2017. 10:43

PEPELJUGA NA LEDU - DOM SPORTOVA

U sklopu projekta posjetili smo poznatu sportsku dvoranu koja se nalazi na području Trešnjevke - Ledena dvorana Doma sportova. Klizački klub Medo pripremio je ledeni spektakl te smo uživali u jednoj od najljepših bajki svih vremena Pepeljugi.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 15. 2. 2017. 20:21

KOŠARKAŠKA UTAKMICA

https://www.google.hr/search?q=kk+CIBONA&espv=2&biw=1366&bih=589&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahU

U ponedjeljak, 6.veljače 2017. prisustvovali smo uzbudljivoj košarkaškoj utakmici između KK Cibone i KK Budućnost. Posjet Dvorani Dražena Petrovića i prisustvovanje utakmici organizirano je u sklopu projekta Kultura turizma -„Trešnjevka za mlade“ koji se provodi u našoj školi. Oduševilo nas je sve, od tople dobrodošlice uprave kluba, glasnog pozdrava službenog spikera na početku  nadmetanja dviju ekipa, grickalica s kojima smo počašćeni do košarkaških egzibicija i sportskog navijanja u dvorani. Iako Košarkaški centar Dražen Petrović postoji još od 1987. godine kada  je otvoren za Svjetske strudentske igre – Univerzijadu i ima dugu povijest,  većini učenika ovo je bio prvi put da su dvoranu vidjeli i iznutra, ali sudivši po oduševljenu  i osmijehu s kojim su dvoranu napustili neće biti i posljednji.

Zahvaljujemo Košarkaškom kluba Cibona koji nam je sve ovo omogućio, a mi  krećemo dalje u istraživanje sportskog duha Trešnjevke. 

Osmijeh na licima učenika i druženje s košarkašima pogledajte u foto-galeriji. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 2. 2017. 16:15

POSJET SLASTIČARNICI M&M

U sklopu projekta Kultura turizma - "Trešnjevka za mlade" i dalje istražujemo područje Trešnjevke i svega što ona kao kvart nudi mladima.  3. veljače 2017. posjetili smo Slastičarnicu M&M i isprobali nekoliko vrsta slastica, zasladili nepce i ovu slastičarnicu stavili na popis mjesta koja se moraju posjetiti tijekom posjeta gradu Zagrebu i našem kvartu, Trešnjevci.  :)

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 3. 2. 2017. 18:25

KAZALIŠTE TREŠNJA

http://www.kazaliste-tresnja.hr/ (2.2.2017.)

Dana 2.2.2017. učenici i učenice iz tri odgojno-obrazovne skupine u pratnji profesorica naše škole, u sklopu projekta "Kultura turizma" posjetili su Kazalište Trešnja i pogledali predstavu "Carevo novo ruho". Nakon predstave otišli su u kapelicu "Corpus Domini" koja se nalazi tik uz kazalište. Kapelica je poznata po tome što je to jedina crkva u Zagrebu pa i u Hrvatskoj u kojoj se obavlja cijeli dan klanjanje euharistijskom Spasitelju. Stoga se često naziva svetištem vječnog klanjanja i svetištem Euharistije. Nakon kratke molitve i meditacije u tišini, cijeli izlet zaokružili su druženjem u caffe baru "Klub Trešnja" koji se nalazi u sklopu kazališta te su uz osvježavajuće sokove i kave prepričavali dojmove s predstave. Učenici su imali priliku slikati se s glavnim glumcem i porazgovarati o nadolazećim predstavama. Slike u prilogu govore više od riječi o tome kako im je bilo veselo i zabavno. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 2. 2. 2017. 21:49

MUZEJI NA TREŠNJEVCI

U sklopu projekta Kultura turizma u petak, 27.1.2017. u Noći muzeja posjetili smo i aktivno sudjelovali u Kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju i u Muzejsko-memorijalnom centru „Dražen Petrović“. Učenici su naučili zašto su ova dva velika čovjeka, Nikola Tesla i Dražen Petrović, važni ne samo za hrvatsku već i svjetsku povijest. Nikola Tesla je bio genij čiji izumi su promijenili svijet, a Dražen Petrović je bio vrhunski sportaš. Njegov rad, upornost i ljubav prema košarci uvrstili su ga u sam vrh svjetske košarke, košarkašku Kuću slavnih.

U foto-galeriji pogledajte kako nam je bilo. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 1. 2. 2017. 16:05
 


TražilicaO školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju