preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 322827
Ovaj mjesec: 6975
Letak i katalog proizvoda

                  

LETAK O ZADRUZI              KATALOG PROIZVODA

Učenička zadruga "DAR-MAR"

FLORAART 2021.

Učenička zadruga „DAR-MAR“ sudjelovala je na Međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart 2021. Osim prekrasnog cvijeće koje su uzgojili naši pomoćni cvjećari, izložili smo ukrasne i uporabne predmete izrađene u zadruzi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 6. 6. 2021. 10:24

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA GRADA ZAGREBA 2021.

Ove godine učenička zadruga „DAR-MAR“ prvi puta je sudjelovala na Smotri zadruga online, putem aplikacije e-Twinning. Našu zadrugu predstavljala je sekcija za ugostiteljstvo sa zdravim napitkom „Zagrebački medenjak“.

To je napitak od jabuka i krušaka sa začinima za medenjake, cimetom i medom koji potiče detoksikaciju organizma. Odabrali smo to voće zbog  života u podneblju u kojem ono obilno raste. To je područje Zagreba i okolice te je napitak zbog toga dobio naziv „Zagrebački medenjak“.

Pohvaljujemo učenice prvog razreda Tanju i Klaru koje su vrlo uspješno predstavljale našu zadrugu na ovogodišnjoj Smotri.

https://www.youtube.com/watch?v=COZ3J2jad3M

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 29. 5. 2021. 09:48

UČENIČKA ZADRUGA "DAR-MAR"

 

Zadruga darovitih i marljivih osnovana je 2007. godine. Započeli smo rad sa tri sekcije, keramičarska sekcija, sekcija  za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta i sekcija za izradu predmeta od papira i kartona, a prije nekoliko godina pridružile su nam se još dvije sekcije, cvjećarska sekcija i sekcija za ugostiteljstvo.

Članovi zadruge su sadašnji i bivši učenici škole, a voditelji sekcija nastavnici.

Svoje radove izlažemo na promocijskim i prodajnim izložbama tijekom školske godine. Neke vežemo za blagdane i važne datume, a neke za posebne prigode. Od nedavno priređujemo i izložbe humanitarnog karaktera za pomoć potrebitima kao i dio godišnje zarade koje u određenom postotku darujemo i koristimo za posebne potrebe. Novcem od prodaja kupujemo nove materijale, te na kraju godine voditelji organiziraju izlet za učenike-zadrugare, kao nagradu za uloženi trud i rad.

Već dugi niz godina surađujemo sa školama 1. ekonomska, Prirodoslovna škola V. Preloga, Elektrostrojarska škola i druge koje dolaze na naše volonterske radionice povodom božićnih i uskršnjih blagdana.

Surađujemo i sa knjižnicama grada Zagreba u kojima održavamo izložbe za građanstvo i radionice za učenike osnovnih škola.

Naša učenička zadruga može se pohvaliti i s nekoliko nagrada. Na natječaju „Reci Božić“  izradili smo bor od recikliranog materijala i osvojili prvu mjesto, nagrada „Otisak srca“ za rad s volonterima i Pohvalu za uspješno provedenu naj-akciju 2018. pod nazivom „EKO DŽEMIX“.

Svake godine sudjelujemo na Smotri učeničkih zadruga grada Zagreba na kojoj prezentiramo naše ideje i inovacije. Do sada smo sudjelovali sa raznim temama kao što su prikaz keramičkog seta za čaj i tegli sa cvijećem pod nazivom Poziv na čaj, zatim Viseći vrtovi, Svakog dana zdrava hrana - energizacijske pločice, Trešnja na Trešnjevci, a uz Dan škole i posebne prigode organiziramo prodajne izložbe u prostorima naše škole.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 30. 3. 2021. 21:27
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaSigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju