preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 189393
Ovaj mjesec: 7943
Događanja u i izvan knjižnice

HUMANITARNA AKCIJA

U petak, 5.4.2019. naši dragi PSP-ovci (polaznici produženog stručnog postupka) opet su pokazali svoje veliko srce i svoje znanje podijelili sa stanovnicima Doma za starije osobe Trešnjevka. Zajedno sa školskom knjižničarkom pleli su i heklali kvadrate i hobice za dvije humanitarne akcije koje je u školi pokrenu PSP - Hobice za Palčiće i Knit-a-square. Uživali smo u druženju i radu, a posebno nas raduje što radovi koje izrađujemo pomažu drugima!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 9. 4. 2019. 10:43

FINANCIJSKA PISMENOST

Povodom Europskog tjedna novca koji se ove godine obilježava od 25. do 29.ožujka, knjižničarka je u školu pozvala goste iz Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju (HIFE).  Cilj obilježavanja Europskog tjedna novca je unapređivanje financijske pismenosti među djecom i mladima kako bi u budućnosti mogli donostiti pravilne odluke. Naši maturanti su naučili razliku između potreba i želja, kako rasporediti kućni budžet i kako štediti. Radionice su održane u sklopu projekta “Abeceda javnih usluga” koji se provodi uz potporu Grada Zagreba. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 1. 4. 2019. 17:43

„EFOVKE“ na LiDraNu

Na ovogodišnjem Lidranu dramska se družina plasirala na županijsku razinu smotre koja se održala u kazalištu Vidra. Naše učenice ponovno su uspješno predstavile našu školu odličnom izvedbom predstave "F". Po prvi puta su nastupile  na pravim kazališnim daskama u konkurenciji 16 dramskih družina i osvojile pohvale žirija i velike simpatije publike. Glavna i odgovorna za uspjeh je logopedica škole, a školska knjižničarka je bila suradnica za plesni i tehnički dio predstave.

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 25. 2. 2019. 15:14

VALENTINOVO

Zanimljivim susretom učenika 3.L razreda i gospođa iz Doma za starije osobe Trešnjevka obilježili smo Valnetinovo u školskoj knjižnici. Kroz druženje i razgovor saznali smo kako je nastalo Valntinovo i tko je bio sv.Valentin. Pročitali smo priču „Mala Vila“ i razgovarali o ljubavi nekad i danas. Za kraj smo izradili dvije vrste origami srca i svatko je svoj rad nosio doma. Hoće li ga pokloniti nekome ili ne, ostaje tajna. heart

   

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 15. 2. 2019. 16:51

SURADNJA S PSP-om

U šk.g. 2018./2019. knjižnica je započela redovitu suradnju s polaznicima produženog stručnog postupka (PSP) u izradi ručnih radova humanitarnog karaktera. Nalazimo se svaki tjedan jedan školski sat i izrađujemo hobice i kvadratiće. Hobice su heklane hobotnice za djecu Palčiće, a kvadratiće koje pletemo ili heklamo spajaju se u deke za napuštenu djecu Afrike. Oba projekta se odvijaju na međunarodnoj razini.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 18. 10. 2018. 14:58

HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Dana 28. rujna 2018. održan je 15.okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama​ na temu: “Knjižnične usluge za osobe s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama”. Organizator je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a skup se održao u Gradskoj knjižnici Zagreb. Na skupu su izlagali Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici udruga te međunarodni gosti iz Srbije. U drugom dijelu skupa u kojem su prikazani primjeri pozitivne prakse sudjelovala je školska knjižničarka Željka Vidović s prezentacijom "Rad s učenicima s intelektualnim teškoćama" u kojoj je prikazala neke od primjera svog 13-godišnjeg rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2018. 12:36

OUTWARD BOUND HRVATSKA

U srijedu, 30.5.2018. učenici 2.F i 2.G razreda imali su priliku iskusiti nešto sasvim drugačije.  Na poziv knjižničarke u goste su nam došli instruktori Hrvatske škole Outward Bound koji su kroz zanimljive aktivnosti u samo dva školska sata učenicima pokazali što je zajedništvo, timski rad, povećali njihovo samopouzdanje i vjeru u njihove sposobnosti. Outward Bound Hrvatska je udruga koja kroz svoje programe kod učenika potiče samostalnost, timski rad, poboljšava komunikaciju, potiče preuzimanje inicijative, povećava ustrajnost i prilagodljivosti i razvija ekološku svijest.

Teško je riječima opisati dobrobiti iskustvenog učenja. To treba doživjeti! Atmosferu najbolje opisuju riječi učenika: „Ja se želim odmah uključiti u njihove programe!“

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 30. 5. 2018. 16:46

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2017.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige školska knjižnica je raspisala natječaj za najmaštovitiju fotografiju s knjigom. Natječaj nam je donio puno odličnih fotografija. Komisija od tri profesorice je izabrala tri najbolje učeničke fotografije i jednu najbolju koju su poslali profesori. Poseban užitak je bio gledati Karlu i Leonardu kako su sve oblikovale na velikom panou u knjižnici. Fotografije natječaja pogledajte u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 12:59

PROJEKT "NEOBIČNI MUZEJI ZAGREBA"

Projekt "Neobični muzeji Zagreba" provodio se školske godine 2016./2017. kao nastavak suradnje s Elektrostrojarskom obrtničkom školom.

Sve detalje možete pročitati u rubrici projekti ili OVDJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 2. 6. 2017. 16:16
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaO školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju