preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 322822
Ovaj mjesec: 6970
Green Education for Active Talents

Posljednji projektni sastanak i Završna internacionalna konferencija projekta GrEAT – BOLOGNA, ITALIJA

Dvogodišnji projekt GrEAT koji se u našoj školi provodi od listopada 2017., polako privodimo kraju. U sklopu projekta 19.lipnja 2019. održana je Završna konferencija projekta u Bologni, u Italiji. Organizatori internacionalne konferencije su partnerske organizacije INEUROPA i ecoeco iz Bologne. Troje naših nastavnika koji su u projekt uključeni od samog početka, prisustvovalo je Završnoj konferenciji. Na Završnoj konferenciji sudionici su mogli čuti o zadovoljstvu učenika iz talijanskih škola uključivanjem u GrEAT projekt, o rezultatima projekta, o „zelenoj“ ekonomiji u Italiji. Dvije naše nastavnice su kroz predavanje predstavile perspektivu nastavnika uključenih u projekt GrEAT, na što smo osobito ponosni.

Nakon Završne konferencije, 20.lipnja održan je posljednji projektni sastanak na kojem su sudjelovali svi partneri i koordinatori projekta. Na sastanku su napravili rezime svih odrađenih projektnih aktivnosti, kao i plan za izvođenje preostalih aktivnosti projekta. Zaključak sa sastanka: iako je sam GrEAT projekt na kraju, sretni smo što smo razvili nova prijateljstva i stvorili nove mogućnosti za suradnjom u budućnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 28. 6. 2019. 20:04

Prva mobilnost za učenike (LTTA) u sklopu projekta GrEAT, Francuska-Toulouse

 

U sklopu projekta GrEAT, u razdoblju 1.-5. travnja smo u Francuskoj (Toulouseu) sudjelovali na učeničkoj razmjeni učenika srednjih škola iz Francuske, Španjolske, Italije i Hrvatske.

Mobilnost 11 naših učenika je organizirana u suradnji s partnerskim školama: Agronomskom školom, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna te 9. gimnazijom iz Zagreba iz kojih su bila uključena tri učenika.

 

Radionice su se odvijale na pedagoškoj farmi „ Ferme de Paillac“ gdje smo puno saznali o ekološkoj proizvodnji hrane, pripremi zdravih bezmesnih obroka, suživotu čovjeka i prirode itd. Naučili smo najvažniju činjenicu kako svi možemo mijenjati neprihvatljive navike, kako bi nam svima bilo bolje.

Tijekom sudjelovanja na tematskim radionicama: održiva gradnja, raspolaganje vodom, klimatske promjene, raspolaganje otpadom, očuvanje prirode, održiva poljoprivreda, održivi turizam, održiva mobilnost, osobe s teškoćama i zelena ekonomija, obnovljive energije doznali smo mnogo o ekologiji i zelenim poslovima.

Prisustvovali smo na studijskoj posjeti tvrtkama iz zelenog pojasa u Toulouseu, ali i razgledali kulturne i povijesne znamenitosti.

 

Stekli smo mnoga lijepa prijateljstva, družili se s mladima i sretno vratili u Zagreb te se nadamo da će biti još ovakvih prilika ubuduće.

Najavljujemo da će nekolicina učenika u pratnji svojih profesora govoriti o iskustvima ovog predivnog putovanja kroz izlaganje i radionice 17. travnja 2019. od 9-11 sati, pa pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 12. 4. 2019. 10:08

Profesionalni video o "zelenim" poslovima u sklopu projekta GrEAT

U sklopu projekta GrEAT učenici i nastavnici naše škole pokazali su pred kamerama ono što znaju i ono kako u školi radimo. Profesionalnim videom nastojali smo motivirati učenike za školovanje i zapošljavanje u području "zelenih" poslova, ali i prikazati savjete poslodavca kako se trebaju ponašati da bi bili poželjni radnici koji brzo nakon srednje škole pronalaze posao.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 4. 2. 2019. 09:10

Izrada 2 amaterska videa u sklopu GrEAT projekta

U sklopu projekta GrEAT, naši učenici su u suradnji s nastavnicama izradili 2 video uradka na teme "zelenih" poslova koje možete pogledati u nastavku.

Prvi video prikazuje korištenje otpadnih materijala (starih CD-a, ljestvi, grana...) za izradu nečeg novog, kreativnog - u ovom slučaju to je bor. Bor je postavljen u gradsku knjižnicu "Bogdan Ogrizović" te u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu. 

 

Drugi video prikazuje kako u školi učenici uče i promišljaju o ekološkim problemima, te kako dolaze do potencijalnih rješenja za ekološke probleme.

Zahvaljujemo se svim motiviranim učenicima koji su se uključili u izradu ovih video uradaka i njihovim nastavnicama koje su im u tome pomogle!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 13. 1. 2019. 08:35

Drugi trening za nastavnike (LTTA) i treći projektni sastanak (TPM) LA VALL D´UIXO- GrEAT projekt

Druga aktivnost osposobljavanja, podučavanja i učenja za nastavnike srednjih škola (LTTA) održana je u Španjolskoj, u gradu po imenu La Vall d´Uixó od 17.-19.listopada 2018.godine. Osmero nastavnika naše škole, zajedno s nastavnicima iz partnerskih država (Italija, Francuska i Španjolska) sudjelovalo je na predavanjima i radionicama s temama s područja „zelene ekonomije“.

Trodnevna edukacija sastojala se od predstavljanja domaćina- Low Carbon Economy Foundation, radionica s temama održivog prijevoza, upravljanja vodom, održivog turzima i očuvanja prirode, predavanja o primjeni zelene edukacije u školi IES Botanic Cavanilles i primjerima projekata koji se u školi provode, potom predavanja o primjerima dobre prakse i inovativnih ideja s područja Španjolske- Bikocar, Pedibus…

Domaćini su nas odveli u posjet primjeru održivog turizma u njihovom gradu- Grutas de St. Josep (špilje Sv.Josipa) gdje smo, uz organizirano vodstvo i vožnju u čamcu podzemnom rijekom, imali priliku vidjeti impresivne špilje Svetog Josipa.

Istovremeno se u La Vall d´Uixó-u održao i treći transnacionalni projektni sastanak (TPM) za projektne partnere. Na sastanku smo imali priliku razgovarati i analizirati dosadašnje te dogovoriti sljedeće korake.

Za više detalja možete posjetiti FB WEB stranice projekta GrEAT.

Nama je bilo osobito zadovoljstvo sudjelovati na ovoj edukaciji jer smo, osim učenja, imali priliku upoznati i razgovarati s različitim stručnjacima i nastavnicima iz partnerskih država. Cijeli događaj nas je inspirirao te potaknuo na osmišljavanje novih aktivnosti koje ćemo uvesti u našu školu, za koje se nadamo da će se najviše svidjeti našim učenicima.

Veselimo se novoj mobilnosti koja će biti organizirana od 1.- 5.travnja 2019. u Francuskoj , a na njoj će sudjelovati učenici u pratnji njihovih nastavnika! :)

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 25. 10. 2018. 18:19

Prvi trening za nastavnike (LTTA) i drugi projektni sastanak (TPM) ZAGREB-GrEAT projekt

Prva aktivnost osposobljavanja, podučavanja i učenja za nastavnike srednjih škola (LTTA) održana je u Zagrebu, u našoj školi od 13.-15.lipnja 2018. godine. Na edukaciji su sudjelovali nastavnici iz partnerskih država (Italija, Španjolska, Francuska) te nastavnici naše i suradnih srednjih škola iz Zagreba.

Trodnevna edukacija za nastavnike sastojala se od radionica na teme iz područja „zelene“ ekonomije (upravljanje otpadom, održiva gradnja, održiva energija, ekološka proizvodnja hrane…), predavanja o „zelenoj“ ekonomiji i primjerima dobre prakse u Hrvatskoj, posjete Agronomskom fakultetu gdje učenici naše škole odrađuju stručnu praksu, te predavanja na kojem su nastavnici iz navedenih država razmjenjivali pozitivna iskustva o načinima rada sa svojim učenicima i obrađivanja teme „zelene“ ekonomije u sklopu nastave. Također, za goste smo nakon cjelodnevnih predavanja organizirali razgled grada Zagreba ekološki prihvatljivim načinom-vožnjom PEDICAB-om!  Gosti su bili oduševljeni našom gostoljubivošću, prekrasnim gradom te inspirativnim i inovativnim primjerima dobre prakse po pitanju „zelene“ ekonomije u Hrvatskoj koje smo im predstavili.

Istovremeno s predavanjima na kojima su sudjelovali nastavnici, projektni partneri su održali svoj drugi projektni sastanak (TPM). Na sastanku su sumirali dosadašnje aktivnosti provedene projektom, analizirali rezultate postignute određenim aktivnostima te se dogovarali oko narednih mobilnosti i aktivnosti predviđenih projektom.

Za više detalja možete posjetiti FB WEB stranice projekta GrEAT.

Za kraj možemo samo reći da nam je bilo zadovoljstvo biti domaćinima ovog događaja. Naredna mobilnost koja nas čeka je također edukacija za naše nastavnike koja će se održati u listopadu 2018. u Valenciji (Španjolska) kojoj se već sad veselimo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 18. 6. 2018. 13:47

Prvi projektni sastanak- BOLOGNA, ITALIJA Vijest ima dokument u privitku

U sklopu GrEAT projekta održan je prvi projektni sastanak u Bologni (Italija) od 7.-9.veljače 2018., a na njemu su sudjelovale naša koordinatorica projekta socijalna pedagoginja Maja Postoglu i pomoćna koordinatorica profesorica Marija Fridl Grosicki.

Na prvom sastanku dogovoreni su daljni koraci projekta i tijek aktivnosti predviđenih projektom. Svi partneri međusobno su se upoznali, predstavili organizacije iz kojih dolaze te je tako bila predstavljena i naša škola. 

Na sastanku je odabran logo projekta, dogovoreno je otvaranje Facebook i web stranice projekta te je određen datum prve mobilnosti za nastavnike koja će se održati već u lipnju (13.-15.06.) u Zagrebu, a naša škola će biti domaćin.

Veselimo se ugostiti naše partnere, kao i druženju koje je neizostavan dio svih mobilnosti i sastanaka u sklopu ERASMUS+ projekata!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 19. 3. 2018. 10:50

NOVI PROJEKT: Green Education for Active Talents (GrEAT)

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je od ove godine naša škola uključena u novi EU projekt pod nazivom „GrEAT“ (Green Education for Active Talents). Tijekom projekta naši nastavnici i učenici bavit će se temom održivog razvoja, zelene ekonomije i zelenih poslova. Projekt traje 2 godine, a vjerujemo da će biti uspješan baš kao i prethodni koji je dobio nagradu Europske komisije. 

Partneri na ovom projektu su organizacije iz 4 europske države:

ITALIJA        ŠPANJOLSKA            FRANCUSKA                HRVATSKA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jana Tomić  datum: 16. 3. 2018. 09:17
 


TražilicaSigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju