preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 371833
Ovaj mjesec: 2904
Povijest

Škola je osnovana i u ovim prostorima djeluje od 1960. godine. U početku je to bila osnovna škola u kojoj su učenici nastavljali s osposobljavanjem za razna zanimanja. Današnji naziv škola dobiva 1978. godine, a od 1981. godine više ne obavlja djelatnost osnovnog obrazovanja i postaje u cijelosti srednjoškolska ustanova u kojoj učenici stječu zanimanja na razini I. i II. stupnja stručne spreme. Od samog osnutka tu se obrazuje mladež s većim teškoćama u razvoju.

Danas se u našoj školi učenici kroz tri godine osposobljavaju za samostalan život i rad, te na kraju školovanja stječu zanimanje na razini niže stručne spreme.

U školi djeluje stručni tim (pedagog, socijalni radnik, logoped, defektolog) koji učenicima pomaže rješavati probleme na koje nailaze tijekom školovanja, a također im pruža  podršku pri zapošljavanju po završetku školovanja.

Mjesta stručne prakse, odnosno radionice u kojima učenici obavljaju praktični dio naukovanja, uglavnom pronalazi škola. Učenike tijekom naukovanja na stručnoj praksi obilaze nastavnici pratioci. Oni zajedno s radnim instruktorima prate njihovu uspješnost i napredovanje u stjecanju potrebnih znanja i  vještina, a utvrđuju i razinu socijalizacije u radnoj sredini.

Učenici su naizmjenično tjedan dana u školi na teoretskoj nastavi i tjedan dana na stručnoj praksi u radionici.

Škola ima kuhinju da nam učenici ne budu gladni, što je posebno važno za one koji dolaze u školu izdaleka.

                                                 

 Darko Klobučar, prof., ravnatelj u mirovini

Video o povijesti škole: https://www.youtube.com/watch?v=V4W3SU0rB_g

                                                               
TražilicaSigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju