preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 339462
Ovaj mjesec: 1848
Smotre i natjecanja

NAGRADA "PROFESOR BALTAZAR"

Na  inicijativu  gradonačelnika  Grada  Zagreba,  gospodina  Milana Bandića,  od  ove školske godine (2018./2019.) ustanovljena je nagrada „Profesor Baltazar“ kojom se novčanim iznosima za izvrsnost nagrađuju učenici te učitelji /nastavnici – mentori učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su  na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Nagrade je primilo 312 učenika i 227 mentora na svečanoj dodjeli u KC Vatroslav Lisinski. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, čestitao je svima nagrađenima ističući kako je nagrada pokazatelj da se Grad Zagreb, kao osnivač osnovnih i srednjih škola, sustavno brine o obrazovanju. Kao što je poznato naša škola je bila domaćin na WorldSkills Croatia Državnom natjecanju za pomoćne cvjećare i Smotre radova učenika s teškoćama. Učenici Matija i Antun su na Smotri osvojili 2. mjesto i srebrne medalje, a Marija i Natalija su u disciplini za pomoćne cvjećare osvojile 3. mjesto i brončane medalje! Nagrada „Profesor Baltazar“  dodijeljena je učenicima naše škole za osvojeno 2. i 3. mjesto kao i njihovim mentoricama dipl. ing. Dijani Matić i prof. Petri Međimorec Grgurić. Hvala nagrađenim učenicima i njihovim mentoricama te smo iznimno ponosni što se naša škola našla među nagrađenima u iznimno velikoj konkurenciji. Snimku cijele dodjele možete pogledati na YouTube adresi:

https://www.youtube.com/watch?v=N4PUXn_5C48&feature=youtu.be

 

SMOTRA UČENIKA S TEŠKOĆAMA

S ciljem popularizacije strukovnog obrazovanja kao i strukovnih vještina od 26. – 28. ožujka 2019. održano je Državno natjecanje strukovnih škola – Worldskills Croatia 2019., a u sklopu projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre. Natjecanje se održalo u 6 paviljona Zagrebačkog velesajma. Upravo u sklopu ovog natjecanja održala se i Smotra za učenike s teškoćama, a naša škola je bila domaćin ove smotre. Smotra je imala za cilj promovirati vještine i kreativnost učenika kao i škola koje obrazuju djecu u TES programima te povezivanje s gospodarstvom u cilju budućeg zaposlenja učenika. Na smotri je sudjelovalo 14 škola /zajedno sa školom domaćinom/.Ove godine Smotra se održala po novim pravilima. Zadatak za smotru je bio: „ Izradimo NOVO – upotrijebimo STARO- čuvajmo BAŠTINU„ . Potrebno je bilo izraditi ukrasni i/ili uporabni predmet koristeći neki već korišteni materijal (ili ostatke materijala) i tako predmetu dati novu vrijednost. Gotov uradak je trebalo izložiti na Smotri, a prema mogućnostima učenici su i demonstrirali izradu predmeta. Uz uradak na zadanu temu, izložen je i plakat sa prikazom izrade rada. Prosudbeno povjerenstvo je izabralo tri najbolja rada i prezentacije učenika vodeći brigu o tome koliko je učenički rad u skladu sa temom. Našu školu na Smotri su predstavljali učenici Mulavdić Matija i Antun Plazibat pod vodstvom mentora prof. Petre Grgurić Međimorec te osvojili odlično 2. mjesto. ČESTITAMO! Za osvojena prva tri mjesta učenici su dobili medalje i pohvalnice, a mentori priznanja. S obzirom da su učenici osim izlaganja gotovog proizvoda na zadanu temu, morali i demonstrirati dio ili cijelu izradu proizvoda, nije im osiguran adekvatan prostor. Imali smo čast da naš izložbeni prostor posjeti i predsjednica Republike Hrvatske gosp. Kolinda Grabar Kitarović. Obzirom na postignute rezultate predstavljamo Vam naše nagrađene učenike i njihovu mentoricu Petru Međimorec Grgurić, prof. defektolog savjetnik

 

Intervju s mentoricom Petrom Međimorec Grgurić, prof.def.savjetnik

Na koji način ste birali učenike za natjecanje? Pravila smotre nalagala su sudjelovanje dva učenika istog zanimanja pa sam stoga promišljala u kojem od dva zanimanja u kojima predajem Tehnologiju zanimanja (pomoćni autolakireri i pomoćni soboslikari i ličioci) imam dva pouzdana, sposobna i marljiva učenika, koji bi mogli primjereno predstavljati našu školu na državnoj razini. Nije mi bilo teško odlučiti se za Matiju i Antuna, obzirom da su to učenici koji su uvijek rado sudjelovali u raznim aktivnostima kad je trebalo predstavljati svoje zanimanje i školu (npr. Dani otvorenih vrata škole) i koji su uvijek sve aktivnosti odradili savjesno i najbolje što mogu.

Možete li nam u kratko opisati na koji način su tekle pripreme? Ukratko – timskim radom. Na početku je trebalo osmisliti uradak prema zadatku i uputama koje smo dobili. U tome su mi pomogle kolegica Sanja Prah i Tamara Štimac. Kolega Hrvoje Knežević je donirao stare hrastove stolice, a obzirom da je zadatak smotre bio „Izradimo novo - upotrijebimo staro - čuvajmo baštinu“, izrodila se ideja obnoviti te stolice i dati im novi, moderan izgled. Naziv našeg uratka bio je „Novo lice stare stolice“. Učenici su tjedan dana radili sve faze rada na 4 stolice – brusili staru boju, lakirali bijelim lakom u 2 sloja, koristili ukrasne tehnike decoupage i shabby chic te završno lakirali bezbojnim lakom. Poseban doprinos dao je svojim talentom učenik istog razrednog odjela Jasmin Bobarić – na rižinom papiru je nacrtao hrastovo lišće i žireve. Te crteže Antun i Matija nanijeli su na stolice decoupage tehnikom i time im dali unikatan izgled. Kolegica Jana Tomić i ja smo izradile plakat o izradi samog rada prema zadanim uputama natjecanja.

Što bi ste poručili budućim natjecateljima naše škole? Kroz sve aktivnosti pripreme za smotru i samu smotru, naši učenici - natjecatelji su doživjeli puno radosti i novih poznanstava s učenicima iz cijele Hrvatske te su dobili brojne pohvale za svoj rad, trud i uzorno ponašanje. Njihovo veselje je teško opisati i svakako preporučam da se i drugi učenici odvaže na ovakvo iskustvo, sigurno neće požaliti !

Hoćete se prijaviti i sljedeće godine u ulozi mentora? Nažalost ne. Naime, kao predstavnik škole na državnu smotru World skills Croatia, može se prijaviti samo jedan mentor s dva učenika. Pravedno je da sve ovo iduće godine iskusi neki drugi nastavnik s nekim drugim učenicima, koji se obrazuju za neko drugo zanimanje. Mogu samo reći da će mi ovo iskustvo ostati u lijepom sjećanju, iznimno sam ponosna na naše učenike, a uz to sam imala prilike vidjeti i toliko različitih vještina učenika strukovnih škola i mnogo radosti na jednom mjestu.

 

Intervju s učenicima Matijom Mulavdićem i Antunom Plazibatom

Ove godine ste prvi put sudjelovali na državnom natjecanju. Kakav je bio osjećaj osvojiti 2. mjesto na Državnoj smotri učeničkih radova?

M: Bio sam jako veseo.

A: Super.

Jesu li vam pripreme bile naporne?

M: Pripreme za smotru mi nisu bile naporne.

Koliko prednosti vam je donijelo natjecanje?

M: Upoznao sam puno novih učenika drugih škola iz cijele Hrvatske.

Što je bio zadatak na natjecanju?

M: Zadatak je bio da obnovimo staru drvenu stolicu.

Jeste imali priliku za druženje s drugim natjecateljima?

M: Imali smo priliku za puno druženja s drugim natjecateljima.

Što biste izdvojili kao najbolji trenutak natjecanja?

M: Najbolji trenutak mi je bio kada sam upoznao puno drugih učenika.

A: Druženje s novim prijateljima.

Što biste poručili budućim natjecateljima naše škole?

Prijavite se, bit će vam zabavno i upoznat ćete nove prijatelje.

Vi ste i učenici završnih razreda naše škole. Možete li nam na kraju školovanja reći nešto i o školi? Kakva su bila tvoja očekivanja od ove škole?

Očekivao sam upoznati nove učenike.

Što se od toga ispunilo, a što nije?

Upoznao sam nove učenike.

Što te pozitivno iznenadilo, a što negativno?

Uključili su me u mnoga sportska natjecanja, pa sam dosta putovao (Poreč, Bratislava, Split, Delnice, Vinkovci,…).

Možeš li izdvojiti nešto što ćeš dugo pamtiti?

M: Dugo ću pamtiti državno natjecanje u atletici u Splitu (prošle i ove godine). Natjecao sam se u trčanju na 200 m (1. mjesto) i u skoku u dalj (2. mjesto).

A: Dugo ću pamtiti kako sam se natjecao na smotri.

Osim ovog natjecanja jesi li sudjelovao u još nekim aktivnostima, putovanjima, natjecanjima u okviru škole?

Sudjelovao sam u brojnim sportskim natjecanjima, na Zagrebačkom obrtničkom sajmu i na Danima otvorenih vrata škole, gdje sam predstavljao svoje zanimanje (pomoćni soboslikar i ličilac).

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

M:Moji planovi za budućnost su da imam auto, ženu i obitelj. A posao sam već pronašao – ostat ću raditi kod majstora kod kojeg sam išao na stručnu praksu.

A: Vratiti se u Slavonski Brod i naći posao.

Što bi poručio drugim učenicima i onima koji se tek upisuju ove godine?

M: Bit će vam dobro u ovoj školi, ići ćete na razna natjecanja i putovanja i upoznat ćete nove prijatelje.

A: Bit će vam dobro u ovoj školi, završite ju i radite.

 

NATJECANJE ZA POMOĆNE CVJEĆARE

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je, u sklopu ESF-ovog  projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre, razvila novi, unaprijeđeni model strukovnih natjecanja i smotri u Republici Hrvatskoj. Prvo državno natjecanje učenika strukovnih škola pod nazivom WorldSkills Croatia 2019., organizirano prema novom modelu, održalo se od 26. do 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu. Na natjecanju je sudjelovalo oko 500 učenika raznih struka. Naša škola bila je domaćin Državnog natjecanja za pomoćne cvjećare, što je ujedno bilo i prvo državno natjecanje za učenike s teškoćama. Na školskom natjecanju pomoćnih cvjećara sudjelovalo je 6 parova (timova) učenika od kojih smo kasnije izdvojili četvero s najvećim brojem bodova: Natalija Bajević, Elizabeta Gašparović, Darijo Horvat i Marija Matković koje je prof. Dijana Matić uvježbavala za državno natjecanje. Suočeni s novim iskustvom i brojnim izazovima organizacije ovako velikog događanja, uspješno smo organizirali Državno natjecanje za pomoćne cvjećare. Trudili smo se biti dobri domaćini učenicima natjecateljima i njihovim mentorima iz Rijeke, Čakovca, Šibenika i Kaštela. Naš prostor je  bio zapažen zahvaljujući domišljatom uređenju kolegice Sanje Prah. Disciplina pod nazivom „Isprobaj svoju vještinu“ bila je izuzetno posjećena i zanimljiva posjetiteljima, kao i rad natjecatelja. Tome svjedoči gužva znatiželjnih, koji su se neprekidno fotografirali oko prostora predviđenog za našu disciplinu. Također smo dobili brojne pohvale posjetitelja i kolega. Bila nam je posebna čast ugostiti predsjednicu RH, gđu Kolindu Grabar Kitarović, koja nam je iskazala čast obilaskom prostora za natjecanje. Naše učenice Natalija Bajević i Marija Matković osvojile su treće mjesto na Državnom natjecanju strukovnih škola, na čemu im čestitamo!

 

SUDJELOVANJE UČENIKA NA SMOTRAMA

1. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Naša škola sudjelovala je na sljedećim Smotrama učeničkih zadruga:

 • 7. 5. 2010. OŠ Oton Iveković, Zagreb, VIII. Smotra UZ
 • 4. 5. 2011 OŠ Remete, Zagreb, IX. Smotra UZ
 • 27. 4. 2012. OŠ Vukomerec, Zagreb, X. Smotra UZ
 • 26. 4. 2013. OŠ Granešina, Zagreb, XI. Smotra UZ
 • 9. 4. 2014. OŠ Sesvetska Sopnica, Sesvete, Zagreb, XII. Smotra UZ
 • 17. 4. 2015.OŠ Žitnjak, Zagreb. XIII. Smotra UZ
 • 15.4.2016. OŠ Gračani, Zagreb XIV. Smotra UZ-osvojili 3. mjesto
 • 24.5.2017. OŠ Sesvetska Sopnica, Zagreb XV Smotra UZ
 • 29.5.2018. OŠ Oton Iveković XVI. Smotra UZ  (održano na Zrinjevcu)
 • 7.6.2019. OŠ Vjenceslava Novaka XVII Smotra UZ (održano na Zrinjevcu)

Sudjelovali smo na Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske:

 • 12. i 13. listopada 2018. sudjelovali smo na 30. smotri u Vinkovcima. To je manifestacija koja predstavlja festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih, a svoje proizvode prezentiralo je 78 najboljih učeničkih zadruga iz 21 županije iz Hrvatske i jedna iz inozemstva.

 

Državne smotre radova učenika s teškoćama u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Učenici i mentori iz naše škole sudjelovali su na svim do sada održanim smotrama:

 • 1. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Nova Gradiška, 2002.
 • 2. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Bregana, 2003.
 • 3. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Daruvar, 2004.
 • 4. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Nova Gradiška, 2005.
 • 5. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Split, 2006.
 • 6. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Varaždin, 2007.
 • 7. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Nova Gradiška, 2008.
 • 8. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Rovinj, 2009.
 • 9. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Daruvar, 2010.
 • 10. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Zagreb, 2011.
 • 11. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Bjelovar, 2012.
 • 12. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Pula, 2013.
 • 13. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Zagreb, 2014.
 • 14. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Šibenik, 2015.
 • 15. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Nova Gradiška, 2016.
 • 16. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Slavonski Brod, 2017.
 • 17. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju, Koprivnica, 2018.
TražilicaSigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju