preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 298441
Ovaj mjesec: 1824
Vijesti

SUDJELOVANJE NA EDUKATIVNOM PROGRAMU „ŽIVOT STABLA“

Učenici naše škole (njih 23-je) su 8. lipnja 2019. u Parku Maksimir sudjelovali u interaktivnom edukativnom programu "Život stabla". Događanje je održano povodom obilježavanja Europskog dana parkova 24. svibnja, a organizirali su ga Javna ustanova Maksimir, WWF Adria i Srednja škola-Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb.


Drago nam je da su naši učenici mogli sudjelovati na edukativnom programu „Život stabla“. Ovaj program omogućuje mladima s intelektualnim teškoćama iskustveno učenje u prirodi na neposredan, zabavan i interaktivan način. Učenicima je omogućena rekreacija i iskustveno učenje o prirodi u prirodi. Nastava u prirodi je neophodna za uspješan razvoj svakog djeteta, a posebno djeteta s teškoćama jer ih uči promatrati, gledati, slušati, opipavati, kretati se i sl. kroz  različita odgojno – obrazovna područja. Sve radionice su bile iznimno kvalitetno odrađene, a vodili su ih edukatori i volonteri koji su bili posebno educirani za rad s učenicima s intelektualnim teškoćama, a na temelju smjernica i prilagodbi za rad s učenicima s intelektualnim teškoćama koje je izradila naša škola.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, a kroz svoj rad koristi pristup koji uključuje lokalne zajednice i sve pojedince društva.

Udruga WWF Adria i Javna ustanova park Maksimir su uočili nedostupnost zaštićenih područja za osobe s invaliditetom i intelektualnim poteškoćama, pa su oni često isključeni i ne mogu u dovoljnoj mjeri sudjelovati u tim programima.

Iz Udruge WWF Adria ističu kako im je kroz ovaj edukativni program bila namjera ukazati na ovaj problem i osvijestiti javnost i zaštićena područja o potrebi uključivanja svih pojedinaca našeg društva u programe koje pružaju.

U okviru ove inicijative izrađene su upute za izvođenje edukativnog programa ˝Život stabla˝ u zaštićenim područjima čime će se osigurati dijeljenje dobre prakse sa svim zaštićenim područjima u Hrvatskoj, ali i šire. Program je osmišljen u okviru europskog projekta ˝Ekoturizam srednje Europe - alati za zaštitu prirode˝ (CEETO) koji je usmjeren na unaprjeđenje kapaciteta upravitelja zaštićenih područja (nacionalni parkovi, parkovi prirode, područja Natura 2000 i dr.) za održivo upravljanje i korištenje prirode i njenih vrijednosti.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ksenija Pinterić   datum: 10. 6. 2019.

Tražilica

Sigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju