preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 189387
Ovaj mjesec: 7937
Knjižničar

Suvremena školska knjižnica je informacijsko, medijsko i komunikacijsko središte škole. Kao izvor informacija i znanja, prvenstveno je namijenjena učenicima i učiteljima za potrebe redovne nastave. To je mjesto okupljanja i provođenja nastavnog, izvannastavnog i slobodnog vremena. Djelatnost knjižnice obuhvaća: neposrednu odgojno-obrazovnu djelatnost, stručno-knjižničnu te kulturnu i javnu djelatnost.

U knjižnici se često održava nastava što profesorima omogućava multimedijalni pristup obradi gradiva, a učenicima lakše svladavanje novih znanja ili zanimljivije ponavljanje već naučenog gradiva.

Većina naših učenika ima teškoće u čitanju te nisu uspjeli razviti čitateljske navike i zato su za njih izrazito važne radionice, kao na primjer: večer u knjižnici, obilježavanje značajnih obljetnica, radionica bontona, upoznavanje prvih razreda s radom knjižnice i knjižničnom građom, upoznavanje referentne zbirke za druge i treće razrede, susreti s istaknutim osobama, radionice u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i ostalim institucijama te izvananstavne aktivnosti: čitateljski klub, plesna družina, Mladi knjižničari, novinarska družina i informatička grupa.

Suradnjom i timskim radom s profesorima i stručnim službama škole, knjižnica sudjeluje u obrazovnom i osobnom rastu učenika te ih potiče na razvijanje njihovih interesa i talenata.

Vrijeme u kojem živimo je vrijeme brzih i velikih promijena. Knjižnica pomaže svim korisnicama da u procesu cjeloživotnog učenja lakše i brže prihvate novosti svakodnevnog života. Cjeloživotno učenje obuhvaća razvoj komunikacijskih vještina, informatičku pismenost, sposobnost rješavanja problema, timski rad i dr.

O radu i aktivnostima u školskoj knjižnici možete pratiti OVDJE.

 

Željka Vidović, prof. i dipl.bibl.

 

 

TražilicaO školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju