preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 189393
Ovaj mjesec: 7943
Povijest

Škola je osnovana i u ovim prostorima djeluje od 1960. godine. U početku je to bila osnovna škola u kojoj su učenici nastavljali s osposobljavanjem za razna zanimanja. Današnji naziv škola dobiva 1978. godine, a od 1981. godine više ne obavlja djelatnost osnovnog obrazovanja i postaje u cijelosti srednjoškolska ustanova u kojoj učenici stječu zanimanja na razini I. i II. stupnja stručne spreme. Od samog osnutka tu se obrazuje mladež s većim teškoćama u razvoju.

Danas se u našoj školi učenici kroz tri godine osposobljavaju za samostalan život i rad, te na kraju školovanja stječu zanimanje na razini niže stručne spreme.

U školi djeluje stručni tim (pedagog, socijalni radnik, logoped, defektolog) koji učenicima pomaže rješavati probleme na koje nailaze tijekom školovanja, a također im pruža  podršku pri zapošljavanju po završetku školovanja.

Mjesta stručne prakse, odnosno radionice u kojima učenici obavljaju praktični dio naukovanja, uglavnom pronalazi škola. Učenike tijekom naukovanja na stručnoj praksi obilaze nastavnici pratioci. Oni zajedno s radnim instruktorima prate njihovu uspješnost i napredovanje u stjecanju potrebnih znanja i  vještina, a utvrđuju i razinu socijalizacije u radnoj sredini.

Učenici su naizmjenično tjedan dana u školi na teoretskoj nastavi i tjedan dana na stručnoj praksi u radionici.

Škola ima kuhinju da nam učenici ne budu gladni, što je posebno važno za one koji dolaze u školu izdaleka.

                                                 

 Darko Klobučar, prof., ravnatelj u mirovini

 

 
TražilicaO školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju