preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 339462
Ovaj mjesec: 1848
Vijesti

PROJEKTI ERASMUS+

Već niz godina naša škola sudjeluje u Erasmus+ projektima, no školska godina 2020./2021. ispunjava nas posebnim ponosom iz razloga što istovremeno započinjemo čak 7 Erasmus+ projekata.

Prvi i najveći od njih je I will survive! kojem smo upravo mi koordinatori i koji se od ostalih razlikuje po tome što se radi o strateškom partnerstvu KA201, pri čemu naši partneri nisu samo škole, već su tu osim redovnih i srednjih škola, jedno sveučilište, neprofitna organizacija i izviđačka organizacija.

Projekt INSERTA 21 (KA202) usmjereno je na područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a tema projekta je zapošljavanje osoba s teškoćama. Koordinator ovog projekta je Španjolska, a osim nas, partneri su još Italija i Rumunjska.

Ove godine prvi puta sudjelujemo i u KA1 projektu razmjene mladih koja će se odvijati u Poljskoj pod nazivom A Scrap of my  world. U listopadu smo već bili gotovo spakirani za odlazak u mobilnost, ali je u posljednji čas putovanje odgođeno, zbog porasta broja oboljelih i samim time bojazni za zdravlje sudionika. Ta mobilnost prebačena je za proljeće. Zasad smo raspakirali kofere i čekamo ljepše vrijeme za putovanje.

Ostali projekti su redom strateška partnerstva za škole (KA229). Tu imamo čak  4 projekta u koje su se kao koordinatori i sudionici uključili mnogi djelatnici škole, ali u projektima aktivno sudjeluju i učenici.

Projekt SENART – Sky is the limit je projekt turskog koordinatora, a tema projekta je kreativne  terapijske metode u radu s učenicima s teškoćama učenja. Osim Hrvatske i Turske, u projektu sudjeluju još i Portugal, Rumunjska i Poljska.

Projekt Arthera također se bavi korištenjem umjetničkih metoda u radu s mladima, a partneri su Španjolska, Hrvatska, Turska, Estonija, Litva i Italija. Projekt koordinira Litva.

Projekt Save the future, change the rules bavi se ekološkim temama, zdravom prehranom i eko vrtovima. Koordinator projekta je Francuska, a partneri, osim naše škole, još su i Makedonija, Turska, Rumunjska i Poljska.

Zadnji projekt pod nazivom Digital Director bavi se digitalnom tehnologijom i  snimanjem kratkih filmova. Cilj projekta je da učenici nauče snimati i obrađivati filmiće te da nakon projekta osnuju filmsku grupu u svojoj školi. Koordinator projekta je Njemačka, a osim Hrvatske u projektu još sudjeluju Turska, Španjolska i Rumunjska.

Više o svakom projektu možete naći OVDJE.

 

 

 


 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Vidović   datum: 26. 10. 2020.

Tražilica

Sigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju